Actueel nieuws

Beste schuttersvrienden,

Het is weer bijna zover, vanaf vrijdag 10 november kan er weer gestart worden met het schieten voor de WINTERCOMPETITIE 2017/2018.In verband met het verlengen van een vergunning is het verplicht om deel te nemen aan een interne competitie.Je kunt je hiervoor opgeven tot uiterlijk vrijdag 1 december, liever echter eerder (zo spoedig mogelijk) zodat we een poule-indeling kunnen maken.

De disciplines zijn zoals gewoonlijk:

  • Klein kaliber geweer staand/liggend
  • Klein kaliber pistool
  • Luchtgeweer
  • Kruisboog

Prijs: € 4,– per discipline, dit is inclusief 2 proefkaarten

Per discipline heeft men 20 schietbeurten.Overige kosten proefkaarten zie prijslijst kantine en op de schietbaan.

Wij hopen op een grote deelname en wensen ieder alvast veel plezier met het behalen van de punten!

Vriendelijke groet,

Bestuur Schutterij “De Milsbeek”

 

 

 

2017

Koningschieten bij Schutterij De Milsbeek 2017

Tom Straatman nieuwe jeugdkoning en Wilmie Otten nieuwe koningin.

Bij het op zaterdag 9 september gehouden koningschieten bij schutterij De Milsbeek is het Wilmie Otten gelukt de titel van koningin 2017 binnen te halen. Na het eraf schieten van kop en vleugels probeerde een tiental schutters de romp van de houten vogel naar beneden te halen.

Bij het 62e schot was het zover en vielen de restanten omlaag.

Bij de jeugd gelukte het Tom Straatman om voor de eerste keer jeugdkoning te worden.

Hierna begonnen de carnavalsverenigingen Gries en Nie Wies en de Dikköpkes aan het zogenaamde Kikkerschieten. Het is Herm ten Haaf bij de ouderen en Juul Derks bij de jongeren gelukt om respectievelijk Alde Kunning en Kuningske te worden. Helaas waren de Diepenkikkers niet aanwezig waardoor de titel van Kunning vacant bleef.

Alle hoogheden werden hierna geëerd door het afschieten van een aantal saluutschoten, uitgevoerd door Wim Roosengarten van het Heijense gilde.

Na de prijsuitreiking volgde de receptie waarbij alle koningen en de koningin werden gefeliciteerd door de aanwezige leden, familie, gasten en bevriende gilden uit Milsbeek, Middelaar, Heijen en Well.

IMG_0175

Wipschieten kogelvangers

Wipschieten kogelvangers